WordPress als Open Source Technologie

WordPress is op dit moment de grootste en meest gebruikte CMS. Het succes van WordPress is mede te danken aan het feit dat het een open source applicatie is. Dat betekent dat het gratis is én dat het programma steeds wordt verfijnd en verbeterd. Duizenden mensen over de hele wereld ontwikkelen steeds weer nieuwe en gratis plug-ins en themes. En als dat niet genoeg is, dan zijn er ook nog honderden betaalde WordPress plug-ins en themes. WordPress ontwikkelt snel en garandeert op die manier dat uw website altijd met zijn tijd meegroeit en uiterst stabiel is.
Front View iMac Pro Mockup by Anthony Boyd Graphics

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een Content Management System (CMS) waarmee u gemakkelijk een website kunt bouwen en beheren. Met behulp van een CMS gaat u zelf een website maken, zonder computertaal – HTML of PHP – te hoeven kennen. Een CMS ziet er eigenlijk zo uit als een simpel tekstverwerkingsprogramma. De applicatie vertaalt uw content zelf in een scripttaal.

WordPress is een erg flexibel content management systeem dat toelaat om de inhoud van de website op basis van tags te organiseren in voorafbepaalde categorieën. We noemen dit een taxonomy. Elk node of content type kan bestaan uit verschillende soorten inhoud: tekst, beelden, video of een combinatie ervan. Op basis van de tags kan men lijsten en filters gaan opstellen om een pagina dynamisch samen te stellen uit de verschillende content types.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

WordPress is uiterst zoekmachinevriendelijk! De code is simpel en schoon en volgt de W3C protocollen. Toch betekent dit niet dat je zelf niets meer hoeft te doen. WordPress heeft weliswaar een sterke SEO-basis, maar als je echt hoog in de zoekmachines wilt ranken, zal je je actief moeten bezighouden met WordPress SEO.

Veruit de meest gebruikte plugin voor het optimaliseren van een WordPress website is de Yoast SEO WordPress plugin. Yoast zorgt ervoor dat teksten op je website beter worden gevonden in zoekmachines. De Yoast SEO WordPress plugin is zeer uitgebreid, en heeft onder andere de volgende functies.

Wil je producten online verkopen?

WordPress is budgetvriendelijk

Geen software- of licentiekosten

WordPress is een zogenaamd open source CMS, wat betekent dat de code vrij te downloaden en te gebruiken is door iedereen die dat wenst. In tegenstelling tot bij sommige andere systemen betaal je voor WordPress dus noch aankoopkosten, noch maandelijkse of jaarlijkse licentiekosten. Dat betekent dat je volledige budget geïnvesteerd kan worden om de WordPress-code volledig naar je eigen smaak, wensen en doelstellingen te configureren in plaats van een softwarebedrijf te betalen voor het gebruik van hun platform.

Kies je ervoor om je website via WordPress.org te starten, dan komen hier standaard de kosten voor een webhost en een domeinnaam bij kijken; downloaden van de software is wel gratis. Je kunt je webhosting en je domeinnaam aan de hand van je te besteden budget en tijd uitkiezen.

Domeinnaam

Een domeinnaam zorgt ervoor dat je website op het web gevonden kan worden door je gebruikers. Bij de registratie van een domeinnaam komen kosten kijken. De hoogte van deze kosten voor je WordPress website zijn uiteenlopend en hangen vooral af van de domeinextensie die je kiest; aan elke extensie hangt een ander prijskaartje.

Webhosting

Naast de registratie van een domeinnaam heb je webhosting nodig, zodat je website ook daadwerkelijk via het internet te bereiken is. Webhosting is als het ware het huren van een stukje schrijfruimte op een server. De kosten hiervoor hangen af van de wensen die je voor jouw website hebt. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende pakketten. Bedenk goed wat jij zoekt in een webhostingpakket; bij de één spelen bijvoorbeeld vooral de kosten een rol, en bij de ander is de hoeveelheid beschikbare webspace het belangrijkst.

Open Source

Naast WordPress gebruiken we WooCommerce voor webshops en Yoast Plugin om je SEO te optimaliseren.

Website op maat van jouw bedrijf

Meer en meer mensen gaan online op zoek naar info over je bedrijf. Als onderneming vertaal je dus best jouw idee, product of dienst naar een digitale oplossing. Een website is het ideale uitstalraam voor jouw merk.

    Webdesign

    Digital Division

    WordPress built with ❤️ by Digital Division. Digitale oplossingen op maat voor jouw onderneming.